Vučić i Tači: Priština spremna na saradnju u istrazi ubistva

© Tanjug / Dragan KujundžićSednica Saveta za nacionalnu bezbednost
Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas po podne sa Hašimom Tačijem i zatražio od njega da prihvate učešće srpskih državnih organa u sprovođenu istrage o ubistvu Olivera Ivanovića.

Vučić i Tači su se saglasili da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obe strane.

Kosovski policajac na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
Nemački mediji: Sever Kosova — mafijaška crna rupa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom sa predsednikom privremenih institucija Prištine, Hašimom Tačijem, navedeno je u saopštenju kabineta predsednika.

„Dvojica sagovornika saglasila su se da je dijalog Srba i Albanaca, kao i zajednički rad na smirivanju i stabilizaciji prilika na Kosovu i Metohiji, od ključnog značaja za obe strane.“

Takođe, Vučić i Tači razgovarali su o ubistvu Olivera Ivanovića, i zajednički izrazili žaljenje i složili se da je otkrivanje i privođenje pravdi počinilaca tog užasnog krivičnog dela od ključnog značaja za očuvanje mira i poverenja među ljudima.

Predsednik Vučić, još jednom, zatražio je od Tačija da prihvate učešće srpskih državnih organa u provođenju istrage o ubistvu Ivanovića, kako bi taj gnusni zločin u najkraćem mogućem roku bio razrešen, rečeno je u saopštenju.

Tači: Priština spremna na saradnju u istrazi

Kuća Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici ispred koje je ubijen. - Sputnik Srbija
Stranci će zataškavati istragu o ubistvu — Srbija mora da povuče radikalan potez

Tači je večeras saopštio da je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Vučićem pružio uveravanja da su kosovski organi spremni da, u skladu s važećim zakonima, sarađuju i prihvate svaku pomoć koja bi mogla dovesti do razrešenja ubistva.

Tači je na Fejsbuku napisao da je pružio uveravanja predsedniku Srbije Vučiću da nadležne kosovske sudske i policijske vlasti sprovode intenzivnu istragu kako bi pronašle i privele pravdi one koji su počinili ubistvo Ivanovića.

„Obojica predsednika su naglasila potrebu da se nadležnim telima da dovoljno vremena kako bi svoj rad obavile na profesionalan i nezavisan način. Predsednici su naglasili da je od ključne važnosti da se otkriju izvršioci ubistva“, dodao je Tači.

On je takođe napisao da je sa Vučićem razgovarao o različitim pitanjima od zajedničkog interesa, fokusirajući se na neophodnosti nastavka dijaloga o normalizaciji međusobnih odnosa, kao i jačanje mira u regionu i evroatlantske integracije.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala