Odložena sednica Predsedništva, Tači i Veseli sa ambasadorima

© Flickr / David BaileyPriština, Kosovo
Priština, Kosovo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedništvo kosovskog parlamenta, koje bi danas trebalo da odluči o tome da li će i kada biti zakazana sednica na kojoj će se odlučivati o opozivu odluke o formiranju Specijalnog suda, odložena je zbog navodno redovnog sastanka koji predsednik Hašim Tači ima sa ambasadorima.
Kosovski policajac na mestu gde je ubijen Oliver Ivanović u Kosovskoj Mitrovici. - Sputnik Srbija
Nemački mediji: Sever Kosova — mafijaška crna rupa

Prištinski portal „Vesti“ objavio je da je Predsedništvo parlamenta odloženo jer se i Tači i predsednik Skupštine Kadri Veseli nalaze na sastanku sa ambasadorima akreditovanim na Kosovu.

Inače, Predsedništvo parlamenta je bilo zakazano za 11 sati.

Vlasti u Prištini su poslednjih nedelja pod velikim pritiskom međunarodne zajednice i njihovih diplomatskih predstavnika na Kosovu da odustanu od inicijative za opoziv odluke o formiranju Specijalnog suda, a da će, u protivnom, drugačija odluka štetno uticati na status Kosova i odnose sa njegovim međunarodnim partnerima.

Odluku o formiranju Specijalnog suda koji će se baviti ratnim zločinima predstavnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova nad Srbima i drugim nealbancima, kao i lojalnim Albancima, doneta je 2015. godine, kada je na vlasti bila Tačijeva DPK.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala