Janković: Ništa ne sme da ugrozi mir u Srbiji

© Tanjug / Tanja ValičSaša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas na konferenciji za novinare povodom ubistva Olivera Ivanovića.
Saša Janković, Vuk Jeremić i Dragan Đilas na konferenciji za novinare povodom ubistva Olivera Ivanovića. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković osudio je danas ubistvo Olivera Ivanovića, a o mogućim motivima tog ubistva govorio je u kontekstu „okolnosti u kojima se ono dogodilo“.

Janković te motive nije eksplicitno definisao, ali je ukazao na „okolnosti“ i citirao na današnjoj konferenciji za novinare neke od izjava političkih predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji i direktora vladine kancelarije za KiM, date inače u vreme predizborne kampanje u pokrajini.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u sedištu stranke, kojoj su prisustvovali Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović i Janko Veselinović, Janković je ponovio da ništa ne sme da ugrozi mir u Srbiji, ali i istovremeno ukazao na okolnosti ubistva, da bi, kako je rekao, „takve stvari prekinule da se dešavaju“.

Kako je rekao, Ivanović je živeo u najtežem delu Evrope za život, ostao je na KiM kada je bilo najteže, izveden je na suđenje za koje svi znaju da nije fer, a kada je izašao da se brani sa slobode — branio se zbog Kosova.

Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija
Šutanovac: Ne znam ko je kriv, al znam da niko nije nevin

Ograđujući se da nikoga ne optužuje, Janković je rekao da ga „nisu svi tako videli“ i dodao da je Marko Đurić „kazao da je glas za Olivera Ivanovića glas za razbijanje srpskog jedinstva na KiM, glas protiv očuvanja organske veze državnih institucija Srbije sa srpskim narodom u pokrajini“.

U isti kontekst stavio je i svojevremenu izjavu predsednika Srpske liste Gorana Rakića da je Ivanović „patološki samozaljubljen i da gradi program na paranoičnom uverenju da mu neko preti“, kako je citirao Rakića.

Janković se pozvao i na deo intervjua Ivanovića, u kojem je govorio o paljenju automobila, i, kako je naveo Janković, postojanju kriminalnih struktura povezanih sa politikom, te o tome da Vlada Srbije pruža podršku jednoj stranci i satanizuje sve ostale.

„Ovo mora da prestane“, rekao je Janković i dodao da će, ako se on i njegovi politički saradnici i partneri budu pitali, počinoci biti izvedeni pred lice pravde.

On je izrazio saučešće porodici Olivera Ivanovića i ocenio da je njegovo ubistvo ogroman gubitak za porodicu, ali i za Srbiju.

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala