Mektić: Pitajte Kolindu o islamskom radikalizmu

© Yt/tvpri prilogMinistar bezbednosti BiH Dragan Mektić
Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da bi predstavnici BiH od hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović trebalo da zatraže objašnjenje njenih ranijih izjava o osobama povezanim sa radikalnim islamom, koje mogu da predstavljaju bezbednosnu pretnju.
Kolinda Grabar Kitarović i Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan sa Kolindom Grabar Kitarović o BiH: Ne mešajmo se

On je na konferenciji za novinare rekao da se neće sastati sa hrvatskom predsednicom tokom njene službene posete BiH 17. januara, ali da bi, da je u prilici, od nje zatražio pojašnjenje njenih tvrdnji o hiljadama potencijalnih ekstremista u BiH, prenosi regionalna televizija N1.

„Pitao bih je zašto je to govorila i otkud joj takve informacije“, kazao je Mektić, dodajući kako ne zna hoće li to pitanje pokrenuti neko od zvaničnika BiH sa kojima bi predsednica Kitarovićeva trebalo da se sastane u Sarajevu.

Prema njegovim rečima, navodi o 10.000 takvih osoba, koliko je konstatovano tokom prošlogodišnjeg susreta direktora hrvatske SOA i OSA iz BiH, odnose se na procene stanja u celom regionu, a ne u BiH.

„Kazao bih joj (predsednici) da smo u kontaktu sa obaveštajnim službama Hrvatske koje su nam kazale kako te informacije nisu tačne i zato bih tražio od nje da kaže zašto je plasirala takve tvrdnje“, izjavio je Mektić.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala