Porodice mornara zahvalile Rusiji za učešće u potrazi za „San Huanom“

© AP Photo / Sebastian PaniPorodice mornara argentinske podmornice "San Huan" ispred ambasade Rusije u Buenos Airesu
Porodice mornara argentinske podmornice San Huan ispred ambasade Rusije u Buenos Airesu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Porodice mornara sa podmornice „San Huan“ argentinske mornarice, koji su nestali pre tačno dva meseca, došli su u rusku ambasadu da se zahvale Rusiji za učešće u potrazi za podmornicom i njenom posadom, saopštila je ambasada agenciji Sputnjik.
Brod za potragu argentinske podmornice San Huan - Sputnik Srbija
Rusi na tragu argentinske podmornice

„Danas je ispred ambasade održan skup solidarnosti, koji su organizovale porodice članova posade nestale argentinske podmornice ’San Huan‘“, rekao je predstavnik ambasade.

„Učesnici skupa su izrazili zahvalnost rukovodstvu Rusije za pomoć koju je pružila u potrazi za podmornicom“, dodala je ambasada. U akciji je učestvovalo više od 20 ljudi.

Podmornica argentinske vojne mornarice „San Huan“ izgubila je kontakt sa komandom 15. novembra, na putu od baze Ušuaja do Mar del Plate. Tokom poslednje komunikacije posada je saopštila da je došlo do havarije. Na palubi su bile 44 osobe, među kojima i prva žena član posade podmornice u istoriji Argentine Elijana Marija Kravčik. Predstavnici mornarice saopštili su i o eksploziji koja bi mogla da bude povezana sa nestankom „San Huana“.

Argentinski razarač Sarandi u operaciji potrage i spasavanja podmornice San Huan - Sputnik Srbija
Argentinska mornarica pronašla dve oblasti moguće lokacije nestale podmornice

Portparol argentinske mornarice Enrike Balbi izjavio je da će se  potraga za podmornicom nastaviti sve dok se ona ne pronađe.

Ministarstvo odbrane Rusije uputilo je u Argentinu tim stručnjaka sa bespilotnim podvodnim aparatom „Pantera plus“ na daljinsko upravljanje koji na obali Argentine vrši potragu za podmornicom. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala