SP U FUDBALU: Koliko košta smeštaj za navijače?

© Sputnik / Iliya PitalevRublja i pogled na Kremlj
Rublja i pogled na Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svetsko prvenstvo u fudbalu u Moskvi pratiće više od milion navijača. Deo njih biće smešten u hotelima, a deo će iznajmiti privatne stanove i sobe. Za razliku od hotela, osobe koje se bave iznajmljivanjem stanova i soba mogu proizvoljno da podignu cene i sigurno će iskoristiti tu priliku, upozoravaju stručnjaci.

„Usluge hotela za vreme održavanja velikih događaja ozbiljno su regulisani posebnim dekretom Vlade Rusije od 2016. godine, pa se zbog toga očekuje da će cene biti podignute u privatnom smeštaju“, objasnio je član saveta Udruženja moskovskih agencija za nekretnine Sergej Židajev.

Prema njegovoj proceni, tokom Prvenstva kratkoročno iznajmljivanje stanova biće pet puta skuplje nego obično. Ali neki vlasnici žele da zarade još više.

Čak 12 puta skuplji najam

Kao primer, ekspert je naveo apartmane u soliteru na metro stanici „Barikadna“, koji će u dane šampionata koštati 110.000 rubalja dnevno umesto uobičajenih 9.000.

Na sajtu Airbnb.ru, koji nudi smeštaj turistima koji dolaze u svojoj režiji, soba u kući na Ostoženki izdavaće se za skoro 17.000 rubalja. Za kraj jula, kada se Prvenstvo završava, vlasnica te sobe je postavila cenu od 4.000 rubalja.

Hosteli i hoteli su krcati

Moskovski hosteli su već puni, rekao je upravnik jednog od njih. Istina, on je odbio da kaže da li su navijači samo rezervisali smeštaj ili su ga već i platili.

Na sajtu FIFA više se ne mogu rezervisati sobe u 40 od 84 moskovska hotela, koje ta fudbalska organizacija preporučuje gostima Svetskog prvenstva. U drugim ima malo mesta.

 „U prvim danima Svetskog prvenstva u fudbalu skoro sve sobe su zakupljene i to do, otprilike, 23. juna. Soba košta oko 11.000 rubalja, iako je redovna cena na te datume – od tri do devet hiljada“, rekli su u hotelu „Bega“, koji je uključen u listu FIFA.

Navijače interesuju sasvim različiti tipovi soba, ali uglavnom dvokrevetne.

Inače, 12 utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu igraće se na stadionima „Lužniki“ i „Otkritije arena“, od 14. do 15. jula, uključujući i utakmicu otvaranja Prvenstva i finale.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala