Puškov: Nesuglasice SAD i EU mogu da postanu kritične

© AFP 2023SAD i evropske zastave lebde ispred sedišta Evropske komisije u Briselu
SAD i evropske zastave lebde ispred sedišta Evropske komisije u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nesuglasice SAD i Evropske unije u vezi s nuklearnim sporazumom s Iranom mogle bi da postanu kritične, napisao je ruski senator Aleksej Puškov na Tviteru, komentarišući stav američkog predsednika Donalda Trampa o nuklearnom sporazumu s Iranom.

„Nesuglasice SAD i Evropske unije u vezi s iranskim sporazumom mogle bi da postanu kritične. Tramp želi da ih ispravi, ali bilo kakve ’ispravke‘ predstavljaju rizik da sporazum propadne. I u Evropi to shvataju“, napisao je Puškov. 

​Ranije je Tramp saopštio da je poslednji put produžio ukidanje sankcija u okviru nuklearnog sporazuma s Iranom i zatražio je od Evropske unije da učestvuje u ispravljanju sporazuma, navodeći da je sada nastupila poslednja šansa za unošenje izmena u taj dokument.

​Tramp je Iran nazvao glavnim sponzorom terorizma i saopštio da namerava da zakonom učvrsti stroge sankcije zbog toga što Iran proizvodi i ispituje balističke rakete. 

Tramp je, takođe, saopštio da će Bela kuća sarađivati s Kongresom SAD na otklanjanju ozbiljnih nedostataka međunarodnog sporazuma s Iranom koji je zaključen u julu 2015.

Iran i „šestorka“ međunarodnih posrednika (Rusija, SAD, Velika Britanija, Kina, Francuska i Nemačka) zaključili su 14. jula 2015. istorijski sporazum o rešavanju dugogodišnjeg problema iranskog nuklearnog programa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala