U Turskoj uhapšen novi osumnjičeni za ubistvo ruskog ambasadora

© AP Photo / Burhan OzbiliciČovek koji je napao ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari, Turska
Čovek koji je napao ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari, Turska - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska policija uhapsila je još jednu osobu osumnjičenu za ubistvo ruskog ambasadora u Ankari Andreja Karlova, saopštila je agencija Anadolija, pozivajući se na Upravu policije Ankare. To je drugi osumnjičeni koji je uhapšen u protekla 24 sata.
Mevlut Mert Altintaš, ubica ruskog ambasadora Andreja Karlova, nakon ubistva u galeriji u Ankari - Sputnik Srbija
U Turskoj uhapšen osumnjičeni za ubistvo ruskog ambasadora

Saopšteno je da je za ubistvo ambasadora uhapšen bivši saradnik Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije Turske. Odlukom suda državljaninu Turske s inicijalima H. K. određen je pritvor. On je optužen za „učešće u organizovanju ubistva s predumišljajem“. 

Ranije je zbog sumnje da su umešani u ubistvo Karlova u Turskoj uhapšeno šestoro ljudi. Među njima su tri bivša policajca, šef izdavačke grupe „Guru medija“ Hajredin Ajdinbaš i organizator foto-izložbe na kojoj je ubijen ambasador Mustafa Timur Ozkan. 

U četvrtak su turski mediji saopštili da je uhapšen osumnjičeni V. K. A, koji je, prema navodima izvora, član organizacije opozicionog islamskog propovednika Fetulaha Gulena i koji bi mogao da ima ključnu ulogu u organizovanju ubistva ruskog diplomate. 

Karlov je ubijen 19. septembra 2016. godine na otvaranju izložbe „Rusija od Kalinjingrada do Kamčatke očima putnika“ u Ankari. Turske vlasti su saopštile da je ubistvo počinio Mevlut Altintaš, kog su likvidirale snage bezbednosti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala