Krimski odgovor Kijevu: Ukrajinom vladaju psihijatrijski slučajevi

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaGrad Balaklava na Krimu
Grad Balaklava na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik predsednika Komiteta Državnog saveta Krima za međunarodne odnose Jurij Hempel odgovorio je u intervjuu za RT na predlog premijera Ukrajine Vladimira Grojsmana da Rusija vrati Krim zajedno s vojnom tehnikom koja je ostala na poluostrvu.

„Ukrajinski premijer verovatno treba da ode i da proveri da li je normalan čovek ili nije. Danas su se u Ukrajini, prema mom mišljenju, okupili Grojsman i drugi ljudi koji bi trebalo da se nalaze u psihijatrijskoj bolnici“, izjavio je Hempel. 

Prema njegovim rečima, aktuelna kijevska vlast ne može da „gradi dijalog“ i ne razume da je „Krim ušao u sastav Rusije i da se nikada neće vratiti nazad“. 

Vladimir Grojsman, novi premijer Ukrajine, na zasedanju Vrhovne rade - Sputnik Srbija
Premijer Ukrajine predložio Rusiji da uz flotu vrati i Krim

„To je odluka samih građana koji žive na teritoriji poluostrva. Povratka ne može biti“, naglasio je poslanik. 

Hempel je dodao da je ruska strana spremna za dijalog s Ukrajinom i da želi da „gradi partnerske i prijateljske odnose sa susednom državom“. 

„To što je rekao Grojsman predstavlja razgovor koji vodi u ćorsokak. Mislim da oni do danas nisu sazreli do tog nivoa na kojem govore ruski političari“, zaključio je Hempel. 

Ukrajinski premijer Vladimir Grojsman ranije je odgovorio na predlog predsednika Rusije Vladimira Putina da se Kijevu vrate vojni brodovi i avio-tehnika s Krima. Prema Grojsmanovim rečima, Ukrajina je spremna da primi ne samo flotu i avione, nego i samo poluostrvo. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala