Vulin: Diković je častan oficir, čekamo objašnjenje Amerikanaca

© RADE PRELIC Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Upitan da prokomentariše to što general Diković nije dobio američku vizu, ministar Vulin je istakao da je general Diković hrabar i častan oficir kojim se ova Vojska iskreno ponosi.
Načelnik Generalštaba Ljubiša Diković na vojnim vežbama - Sputnik Srbija
Srbija sprema odgovor Americi jer je spustila rampu srpskom generalu

„Ništa u biografiji generala Dikovića, ništa u njegovom ratnom putu, ništa u njegovom životu ne može i nije razlog da ne dobije vizu za putovanje za Sjedinjene Američke Države. Mi nismo dobili zvanično objašnjenje zašto je to tako, tražili smo ga, tražimo ga ponovo i tražićemo ga ponovo, i sa velikim nestrpljenjem čekam da mi se kaže kako je moguće i zašto generalu Dikoviću uskraćena viza za putovanje koje su tražili američki domaćini, a ne putovanje koje je tražio on ili tražila Vojska Srbije“, kaže sroski ministar odbrane.

On je dodao da je Srbija ponosna na svog generala, ocenjujući da se takva odluka loše odrazila na vojno-vojne odnose dveju zemalja.

„Takva odluka ne doprinosi našoj saradnji, takva odluka ostavlja jedan loš trag. Nadamo se da će Sjedinjene Države razmotriti svoju odluku ne zato što general Diković hoće ili neće da putuje, već zato što je to odnos prema prvom čoveku naše Vojske i zato što je to odnos prema našoj vojsci u celini. Dok se to ne reši, bojim se da će ova odluka i dalje izazivati loše i negativne posledice“, zaključio je ministar Vulin.

Diković, međutim, nije želeo da komentariše odbijanje američke ambasade da mu izda vizu.

Diković, koji je posetio Spomen-sobu Kosmetskim žrtvama, rekao je da to nije mesto na kome treba postavljati pitanja bilo koje vrste, osim onih o žrtvama i porodicama.

„Ne bih želeo ni o čemu drugom sada da pričam. Nemojte, zaista, trenutak je takav, mogao bih reći nešto što nije ni lepo niti bi bilo na nivou dužnosti na kojoj se nalazim, pričati o američkoj vizi sada nije zgodno i ne bih to želeo“, rekao je Diković novinarima.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala