Vrh SNS o beogradskim i parlamentarnim izborima

© Tanjug / Zoran ŽestićSiniša Mali i Nela Kuburović stižu na sednicu Predsedništva SNS-a
Siniša Mali i Nela Kuburović stižu na sednicu Predsedništva SNS-a - Sputnik Srbija
Pratite nas
U sedištu Srpske napredne stranke (SNS) traje sednica Predsedništva, čija tema su beogradski izbori, a članovi vrha stranke pred početak sednice ostavili su mogućnost da se razgovara i o vanrednim parlamentarnim izborima. U međuvremenu Maja Gojković je izjavila da se na sednici raspravlja i o održavanju vanrednih parlamentarnih izbora.

Sednicom predsedava šef stranke, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a sednica je zatvorena za javnost. Zasad nije poznato da li će i ko saopštiti novinarima ishod sastanka.

Članovi Predsedništva su prilikom dolaska u sedište stranke, na Novom Beogradu, kratko odgovarali na pitanja novinara šta je tema sednice, tačnije, da li je i pitanje vanrednih izbora na agendi.

Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora SNS-a - Sputnik Srbija
Glavni odbor SNS: Beogradski izbori u martu, republički kada im bude vreme

Tako je Marko Đurić rekao da očekuje iscrpnu diskusiju, a na pitanje kakav je njegov stav o vanrednim parlamentarnim izborima, odgovorio je da će o tome odlučivati Predsedništvo.

Zorana Mihajlović je navela da je već iznela svoj stav o vanrednim parlamentarnim izborima, odnosno da je za njihovo održavanje, ali je napomenula da misli da su danas tema beogradski izbori.

Goran Knežević smatra da možda neće ni biti reči o vanrednim parlamentarnim izborima.

„Videćemo“, kratko je dodao Knežević, dok je Marija Obradović rekla da će glasati za održavanje vanrednih izbora za Skupštinu Srbije ako to pitanje bude pokrenuto i ako se Predsedništvo bude izjašnjavalo o tome.

Članica Predsedništva SNS Maja Gojković izjavila je u međuvremenu da se na sednici Predsedništva SNS-a iznose i stavovi u prilog tome da se ide na vanredne parlamentarne izbore zajedno sa beogradskim i dodala da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na kraju izneti svoj stav.

Gojkovićeva je za TV Prva, za vreme zasedanja, navela da se ozbiljno i argumentovano za sada razgovara o raspisivanju gradskih izbora, ali da se nametnulo i kao vrlo važno pitanje — da li zajedno sa beogradskim raspisati i vanredne parlamentarne.

Kako je rekla, već sat vremena, koliko traje sednica, iznose se ozbiljni argumenti da bude i parlamentarnih izbora kada i gradskih.

Ona je rekla da se priča i o listi za Beograd i navela da će to biti „lista budućnosti“, sa poštenim, ozbiljnim i odgovornim ljudima, sa idejom da se ne dozvoli da se Beograd vrati u prošlost „sa Đilasom, Šapićem i njihovim glavnim sponzorom Miškovićem“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala