Otkriveni novi detalji napada dronova na ruske vojne objekte u Siriji

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBespilotne letelice koje su učestvovale u napadu na ruske vojne objekte u Siriji
Bespilotne letelice koje su učestvovale u napadu na ruske vojne objekte u Siriji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvor u Ministarstvu odbrane Rusije negirao je podatak da su teroristi koristili više od 13 bespilotnih letelica prilikom napada na ruske vojne objekte u Siriji, ističući da su u Hmejmimu teroristi koristili deset, a u Tartusu tri drona.
Avioni ruske avijacije poleću sa vazduhoplovne baze Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Utvrđeno ko je lansirao dronove koji su napali Hmejmim

„U napadu na ruske vojne objekte u Siriji 5. i 6. januara, teroristi su upotrebili 13 udarnih bespilotnih letelica: deset na vazduhoplovnu bazu Hmejmim i tri na logistički punkt u Tartusu. Podaci o navodno mnogo većem broju dronova su netačni“, istakao je izvor.

„Informacije koje su se pojavile o navodno mnogo većem broju dronova su neistinite. Nema nikakvih razloga da skrivamo ili smanjujemo broj dronova koji su napali naše vojne objekte u Siriji“, istaklo je Ministarstvo.

On je dodao da su sve oborili ruskim sredstvima za elektronsko ratovanje, a ostaci srušenih bespilotnih letilica prikupljeni i trenutno ih ispituju stručnjaci Ministarstva odbrane Rusije, naglašavajući da će oni uskoro biti prikazani. 

Ranije je Ministarstvo odbrane saopštilo da je 6. januara suzbijen pokušaj napada dronova terorista na vojnu bazu Hmejmim i punkt za pružanje logističke pomoći Ratne mornarice Rusije u Tartusu. Ruska sredstva za protivvazdušnu odbranu u Siriji su otkrila 13 nepoznatih vazdušnih meta malih dimenzija koje su se približavale vojnim objektima, saopštila je pres-služba ruske vojske. Nakon toga je Pentagon izjavio da su uređaji i tehnika koji su korišćeni za napad dronova „lako dostupni“ na „otvorenom tržištu“.  

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala