Do čega će dovesti neuspeh iranskog nuklearnog sporazuma

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaŠefovi diplomatije Rusije Sergej Lavrov i Irana Mohamed Zarif u Moskvi
Šefovi diplomatije Rusije Sergej Lavrov i Irana Mohamed Zarif u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šefovi diplomatija Rusije i Irana Sergej Lavrov i Mohamed Džavad Zarif razgovarali su o realizaciji Sveobuhvatnog akcionog plana o iranskom nuklearnom programu u pozadini nastavka nekonstruktivne politike SAD o tom pitanju, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov. - Sputnik Srbija
Rjabkov: SAD samo traže razlog da pritisnu Iran

„Izraženo je obostrano mišljenje da će mogući neuspeh realizacije Sveobuhvatnog akcionog plana o iranskom nuklearnom programu zbog Vašingtona biti u suprotnosti sa zadatkom podrške međunarodnoj i regionalnoj bezbednosti i stabilnosti i negativno će se odraziti na mnogostrane napore u sferi nuklearnog neširenja“, navodi se u saopštenju.

Navedeno je da su se sagovornici dogovorili da nastave tesne bilateralne kontakte po tom pitanju.

Osim toga, Lavrov i Zarif su se tokom razgovora dotakli niza aktuelnih regionalnih problema, uključujući situaciju u Siriji.

Ranije je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov izjavio da SAD planiraju da iskoriste situaciju u Iranu za potkopavanje nuklearnog sporazuma sa tom zemljom.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala