Šta je Tramp 1999. govorio o „protivkandidatu“ Opri

© REUTERS / Lucy NicholsonOpra Vinfri pozira sa nagradom "Sesil B. Demil" na dodeli Zlatnih globusa u Beverli Hilsu.
Opra Vinfri pozira sa nagradom Sesil B. Demil na dodeli Zlatnih globusa u Beverli Hilsu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp je 1999. godine, u intervjuu za Si-En-En, Opru Vinfri nazvao „sjajnom ženom“ i rekao da bi ona bila njegov prvi izbor za potpredsednika, podsećaju američki mediji, a Bela kuća je saopštila da bi Tramp rado imao Vinfrijevu za protivkandidata na predsedničkim izborima 2020.

„Prihvatamo izazov, bila to Opra Vinfri ili neko drugi“, rekao je u ponedeljak novinarima portparol Bele kuće Hogan Gajdli, komentarišući najave posle govora Opre Vinfri na dodeli Zlatnog globusa da će ona početi da se bavi politikom, prenosi Rojters.

Opra Vinfri - Sputnik Srbija
Show must go on: I Opra bi da bude predsednik Amerike (video)

Međutim, En-Bi-Si navodi da nije poznato da li je Tramp slušao govor koji je popularna američka televizijska voditeljka, glumica i producentkinja održala na dodeli Zlatnog globusa.

U međuvremenu, društvene mreže je preplavio snimak Trampovog gostovanja u emisiji Si-En-Ena 1999. godine, kada je na pitanje voditelja Larija Kinga ko bi za njega bio potpredsednik SAD „iz snova“ odgovorio — Opra Vinfri.

„Opra bi uvek bila moj prvi izbor… To je zaista sjajna žena, neko poseban… Ako bi se ikada našla na tom položaju, bila bi fantastična. Popularna je, briljantna, divna žena“, odgovorio je tada Tramp, koji se u to vreme uspešno bavio nekretninama.

Takođe, napravio je tada poređenje između Opre Vinfri i samog sebe, rekavši da bi „ona bila slična njemu, jer imaju mnogo toga zajedničkog“.

Predsednik SAD Donald Tramp - Sputnik Srbija
Tramp: Ja sam genije

Si-En-En je juče objavio, pozivajući se na njena dva „bliska prijatelja“, da Opra Vinfri „aktivno razmišlja“ da se kandiduje na predsedničkim izborima u SAD 2020. godine.

Si-En-En je razgovarao s prijateljima voditeljke, koji su tražili da ostanu anonimni kako bi mogli da „otvoreno govore“, nakon što je prethodne večeri održala, kako se navodi, „izuzetan govor“ na dodeli Zlatnog globusa, a koji je izazvao spekulacije o njenoj kandidaturi za predsednika.

Prema njihovim rečima, Opru Vinfri pojedini prijatelji privatno nagovaraju da uđe u trku za predsednika, a jedan od izvora Si-En-Ena rekao je da ti razgovori traju već nekoliko meseci, ali je dodao da Vinfrijeva još nije odlučila da li će to i učiniti.

Voditeljka je održala govor prilikom primanja nagrade „Sesil B. Demil“ na dodeli Zlatnog globusa, posle čega su se pojavile spekulacije da bi ona trebalo da se kandiduje za predsednika.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala