Dva ključna dogovora Seula i Pjongjanga

© AP Photo / Korea PoolJužnokorejska delegacija pozdravlja delegaciju Severne Koreje na graničnom prelazu pre sastanka u demilitarizovanoj zoni u Padžuu
Južnokorejska delegacija pozdravlja delegaciju Severne Koreje na graničnom prelazu pre sastanka u demilitarizovanoj zoni u Padžuu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Seul i Pjongjang dogovorili su se da nastave pregovore o vojnim pitanjima, navodi se u zajedničkoj izjavi za medije nakon sastanka visokih predstavnika Severne i Južne Koreje.
Severnokorejski vojnik gleda preko granice prema Južnoj Koreji - Sputnik Srbija
Pjongjang i Seul uspostavili hitnu vojnu liniju

„Jug i Sever dele mišljenje da postoji potreba za smanjenjem trenutnih vojnih tenzija i da bi se rešilo ovo pitanje odlučili su da nastave vojne pregovore“, navodi se u izjavi koju su objavili južnokorejski mediji. 

Severna i Južna Koreja takođe su se dogovorile da severnokorejski sportisti učestvuju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, prenela je televizija JTN.

​Agencija Jonhap saopštila je da su se Severna i Južna Koreja složile da nastave pregovore na visokom nivou u različitim oblastima radi poboljšanja odnosa dveju zemalja.

Prema navodima agencije, strane su se takođe složile da intenziviraju kontakte, razmenu i saradnju u najrazličitijim oblastima, koji su bili zamrznuti zbog konfrontacije u vezi sa nuklearnim i raketnim programom Pjongjanga.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala