Haradinaj: Nisam dobio odgovor na zahtev za američku vizu

© AP Photo / Visar KryeziuRamuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da nije dobio odgovor na zahtev za američku vizu koji je njegov kabinet podneo, ali je napomenuo da je pozvan na Molitveni doručak.

„Moj kabinet je podneo zahtev za vizu. Ima više događaja tamo na koje želim da idem. Odgovor nisam dobio“, rekao je Haradinaj, prenosi RTK.

Kosovski premijer kaže da je na Molitveni doručak pozvan i da će, kada dobije vizu, otputovati, navodi se u današnjem Unmikovom pregledu štampe.

Ramuš Haradinaj - Sputnik Srbija
Prištinski mediji: Ništa od Molitvenog doručka, Amerika ne da Haradinaju vizu

Kosovska vlada ponovo je sinoć odbacila navode medija da je Ramušu Haradinaju odbijena američka viza, a njegov šef kabineta priznao da su „kasno aplicirali za vizu“.

„Mi smo krivi, kasno smo aplicirali za vizu. Da je poziv bio sa višeg nivoa, dobili bi vizu isti dan. Ali, premijer nije imao takav poziv“, rekao je šef Haradinajevog kabineta Avni Arifi za „Gazetu ekspres“, ponovivši da je viza za Haradinaja još u proceduri, preneo je RTK2.

Prethodno je portparol Nacionalne garde u Ajovi, pukovnik Greg Hepgud, rekao za radio „Slobodna Evropa“ da je Haradinaj otkazao posetu toj saveznoj američkoj državi, jer mu nije izdata viza za SAD.

Kako navodi RSE, Haradinaj je trebalo 11. januara da prisustvuje događaju u organizaciji komandanta Nacionalne garde u Ajovi Timotija I. Ora.

„Premijera Haradinaja je pozvao general Or na ovaj događaj, ali mi žalimo što nije mogao da dobije vizu i bude sa nama. Obrazloženje je bilo da poseta ne može da se realizuje i nismo mogli da dobijemo više informacija“, rekao je Hepgud.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala