Darko Mladić: Preneću ocu da je parada bila bolja nego prošla (video)

© Sputnik / Aleksandar MilačićDarko Mladić, sin generala Ratka Mladića
Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sin Ratka Mladića, koji je bio među zvanicama na obeležavanju Dana Republike Srpske, kaže da je to za njega emotivan dan kada se sećamo svih žrtava i teškoća kroz koje je prošao srpski narod da bi mogao da živi, da stvara i radi.

Dan Srpske je, podseća Darko Mladić, dan kad smo stvorili Srpsku u miru, neposredno uoči rata. Kako kaže za Sputnjik, izuzetno mu je drago svaki put kad dođe i vidi da Srpska napreduje, da ponosno slavi svoj dan i ne dozvoljava da joj drugi određuju šta će da slavi a šta neće.

Milorad Dodik - Sputnik Srbija
Proslava Dana RS: Dok se Srbija i Srpska ne spoje... (video, foto)

„Ponosan sam što sam ovde, da sa svim ovim ljudima podelim ovaj svečani trenutak“, kaže sin haškog optuženika Ratka Mladića.

Na pitanje kakve će utiske preneti ocu sa proslave, odgovara: „Reći ću mu da je parada ove godine bila bolja nego prošle, da su se bolje uvežbali, i da me na svakom koraku narod zaustavlja da ga pozdravi, da pita za njegovo zdravlje, govore mi da mu prenesem najtoplije pozdrave“.

Kako kaže, to je za njegovog oca najveća snaga i najveća potvrda da je ono što je radio bilo ispravno, te da „nije bilo ništa zločinačko u tome što smo stvarali svoju državu, koja treba da zaštiti ovaj narod od onog kroz šta je prošao u dvadesetom veku“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala