Đurić: Monahinje jače od bezumnika

© Tanjug / ZORAN ZESTICDirektor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministarka pravde Nela Kuburović
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministarka pravde Nela Kuburović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, povodom albanske blokade manastira Presvete Bogorodice u Đakovici, kaže da ovo nije prvi put da se tako nešto dešava i da je to dokaz da međunarodne snage u ovom slučaju ne obavljaju posao najbolje.

Marko Đurić - Sputnik Srbija
Đurić: Blokada manastira čin bezumlja

„Ja sam hteo da govorim o tome da imamo hiljade naoružanih vojnika, toliko pripadnika različitih misija, svi oni zajedno, kada vide da lokalne institucije nisu u stanju da zaštite četiri monahinje, pokazali su da ne rade svoj posao u tom konkretnom slučaju, na najbolji mogući način. Ovo nije prvi put da se tako nešto dešava. Prethodnih godina je za Srbe Đakovica ostala potpuno nedostupna. Srbima je onemogućeno da posete ono što im pripada generacijama“, rekao je Đurić, gostujući na televiziji „Pink“.

Đurić je istakao i da ti ljudi, koji su za njega bezumnici jer blokiraju verski objekat, ne shvataju da su te monahinje iza manastirskih zidina slobodnije u ljubavi i u molitvi od onih koji su okovani mržnjom.

„Ono što ja veoma volim kod obeležavanja ovih praznika na Kosovu i Metohiji jeste to što taj naš narod drži do običaja. Oni čuvaju tradiciju, i to je važno za očuvanje zajednice. Ukoliko te stvari ne čuvamo sa posebnom ljubavlju, onda ne možemo ni da opstanemo“, rekao je Đurić.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala