Zašto predsednica Hrvatske nije bila na prijemu kod Srba

© AP Photo / Darko BandićKolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i zastupnik u Saboru Milorad Pupovac izjavio je danas da je zadovoljan odzivom zvanica na božićni prijem, ali i da bi voleo da je i predsednica Kolinda Grabar Kitarović bila prisutna.

On je novinarima nakon prijema rekao da su pozvani bili svi za koje se mislilo da je trebalo da budu na tom prijemu, od predstavnika državnog vrha i verskih zajednica do političkih stranaka, sindikata i nevladinih organizacija.

Miroslav Lazanski - Sputnik Srbija
Zašto Kolindi nije lako (video)

„Mnogi su se odazvali, drugi su sigurno imali za sebe ili za nas opravdane razloge da ne budu danas s nama“, rekao je Pupovac, preneo je hrvatski portal „Indeks“.

Voleli bi, rekao je, da je i predsednica bila sa njima, ili da je „bila u nekoj drugoj osobi“, ali budući da nije, oni će to prihvatiti kao nešto na šta ne mogu da utiču.

Odgovarajući na pitanje veruje li da će biti ispunjena obećanja premijera Andreja Plenkovića o rešavanju problema manjina koje su u nekim područjima bez struje, Pupovac je rekao da je krajem prošle godine dogovoreno da ova godina bude godina finalizacije tih velikih zaostataka koji stvaraju nepravdu među građanima Hrvatske i loše tretiraju naselja i područja u kojima žive Srbi, pa onda i same Srbe.

Pupovac je rekao da je uveren da će se to rešiti u ovoj godini jer bi drugačije bilo teško za Vladu i predstavnike srpske manjine da na bilo koji način to opravdavaju ljudima koji više od decenije čekaju da im kuće budu ponovo priključene na struju i da imaju vodu u domovima.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala