Dragan Šutanovac: Tadić mi je bliži od Đilasa (video)

© SputnikMaša Radović i Dragan Šutanovac
Maša Radović i Dragan Šutanovac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac u razgovoru za Sputnjik otkrio je idu li zajedno šajkača i NATO, zapeva li nekada sa tastom Miroslavom Ilićem neku njegovu pesmu, kao i da li će se DS cepati i dalje u 2018. godini.

Bivši ministar odbrane objasnio nam je zašto mu je Boris Tadić najbliži od nekadašnjih demokrata, kao i šta DS podrazumeva pod terminom „autonomija za kulturu“.

Šutanovac ultimatume koji stižu iz EU po pitanju Kosova ne shvata previše ozbiljno i smatra da je to zabluda.

„Niko nam to i ne traži. S druge strane pitanje EU u Srbiji očigledno se tumači na jedan pogrešan način. Za mene je Evropska unija u stvari skup vrednosti i sistema pomoću koga će građani u Srbiji da žive mnogo bolje. Danas imamo situaciju da u istraživanjima kada pitate građane koju zemlju najviše vole posle Srbije, oni kažu Rusiju. A kada ih pitate gde bi da se školuju njihova deca i da se eventualno leče, onda vam nabroje zemlje zapadne Evrope i Amerike. Ja mislim da to i jedno i drugo može da se poveže, i to je isto interesantno, svi građani u svetu kažu da su podeljeni po vertikali, a Srbi su negde podeljeni po horizontali, otprilike glava je jednom delu, i to je taj deo koji smatra da treba da se krećemo ka Zapadu, a srce je okrenuto ka Istoku“, zaključuje predsednik DS-a.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala