Erdogan: Turska umorna od dijaloga o članstvu u EU

© REUTERS / Ludovic MarinPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na zajedničkoj konferenciji za medije sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati u Parizu
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na zajedničkoj konferenciji za medije sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Jelisejskoj palati u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turci su umorni od beskrajnih pregovora o članstvu u EU, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim francuskim kolegom Emanuelom Makronom u Parizu.
Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Erdogan: EU nam više nije potrebna

„Možda će nas na kraju primorati da preduzmemo određene korake. Ankara nije raspoložena za stalne zahteve za pridruživanje Evropskoj uniji“, upozorio je turski lider.

Ranije je turski predsednik rekao da Turskoj članstvo u Evropskoj uniji više nije potrebno, ali da Ankara neće jednostrano napustiti pregovore o pristupanju.

Sporazum o pridruživanju između EU i Turske potpisan je 1963. godine. Zahtev za članstvo u Evropskoj uniji Ankara je podnela 1987. godine. Pregovori o pridruživanju Turske EU, koji su počeli tek 2005. godine, više puta su se komplikovali zbog neslaganja koja su dovodila do njihovog odlaganja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala