Tramp: Da nije bilo mene...

© AP Photo / Charlie NeibergallDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mogući pregovori između Severne i Južne Koreje su dobra stvar, poručio je američki predsednik Donald Tramp, koji je sebi već pripisao zasluge za bilo kakav eventualni dijalog, nakon što su Seul i Pjongjang izrazili želju da komuniciraju.

„Da li iko veruje da bi bilo dijaloga i pregovora između Severne i Južne Koreje sada da ja nisam bio odlučan i čvrst i voljan da posvetim našu punu ’moć‘ protiv Severne Koreje“, upitao je Tramp na Tviteru i naveo da su „pregovori dobra stvar“, prenosi Rojters.

Kineski predsednik Si Đinping na vojnoj paradi - Sputnik Srbija
Đinping postrojio silu: Vojsko, ne boj se smrti!

Kako je Si-En-En izvestio u sredu, Južna i Severna Koreja uspostavile su „vruću telefonsku liniju“, koja je protekle dve godine bila van upotrebe, i to je veliki diplomatski pomak.

Ministarstvo za ponovno ujedinjenje Južne Koreje saopštilo je da je prvi poziv upućen iz Severne Koreje, u dogovoreno vreme, a da je poziv trajao 20 minuta, tokom kojih je proverena tehnička ispravnost telefonske linije.

Ministarstvo u saopštenju nije navelo o čemu su dve strane razgovarale, sem što su proverili tehničku ispravnost linije, preneo je Si-En-En.

Kontakt između dveju zemalja uspostavljen je nakon što je Kim izrazio nadu da će moći da pošalje delegaciju Severne Koreje na Zimske olimpijske igre, koje će biti održane sledećeg meseca u Pjongčangu u Južnoj Koreji.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala