Rusija protiv mešanja UN u situaciju Iranu

© AP Photo / Carolyn KasterZamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov i ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak dolaze u Stejt department na konsultacije sa zamenikom državnog sekretara Tomasom Šenonom.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov i ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak dolaze u Stejt department na konsultacije sa zamenikom državnog sekretara Tomasom Šenonom. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva ne vidi ulogu SB UN u rešavanju pitanja o unutarpolitičkoj situaciji u Iranu, rekao je za Sputnjik Sergej Rjabkov, komentarišući izjavu predstavnice Stejt departmenta Heder Navert da SAD očekuju da će biti održana vanredna sednica SB UN povodom situacije u Iranu. On je ovu inicijativu nazvao „štetnom i destruktivnom“.
Miroslav Lazanski - Sputnik Srbija
Amerikanci spremaju ubice u Albaniji za napad na Iran — hoće li polomiti zube

„Ne vidimo nikakvu ulogu SB UN u ovom pitanju“, rekao je Rjabkov.

Po njegovim rečima, u Iranu se „dešavaju unutrašnji procesi, SB je organ koji prema povelji UN ima glavnu odgovornost za podršku međunarodnom miru i bezbednosti i nema veze sa unutrašnjim stvarima Irana“.

„Naravno, mi ne možemo da prognoziramo kako će se situacija razvijati sa hipotetičkim sazivom ovakve sednice, ali sam siguran da bez obzira na to kakva odluka bude donesena o ovoj štetnoj i destruktivnoj američkoj ideji, mi svoj stav koji je veoma stabilan i zasniva se u celini na privrženosti normama međunarodnog prava, izložićemo na najpotpuniji način“, rekao je Rjabkov.

On je dodao da smatra da je nelegitimno uvođenje novih sankcija Iranu, kojima prete Sjedinjene Države.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala