Klincevič: Šta bi Trampu da meri veličinu dugmića

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaPredsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu Franc Klincevič
Predsednik komiteta Saveta Federacije za odbranu  Franc Klincevič - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski senator Franc Klincevič izjavio je da u situaciji sa Severnom Korejom svi očekuju od SAD odgovorne i zdravorazumske izjave, a ne reči poput toga kome je dugme za nuklearno naoružanje veće.

„Mislim da Sjedinjenim Državama, kao ogromnoj državi, ne pristaje da se spuštaju na nivo Severne Koreje i upoređuje veličinu nuklearnog dugmeta — štaviše, to nije argument koji bi mogao da ubedi Kim Džong Una“, rekao je on.

Čovek gleda ekran na kome su predsednici SAD i Severne Koreje Donald Tramp i Kim Džong Un, na železničkoj stanici u Seulu. - Sputnik Srbija
Tramp: Moje nuklearno dugme je veće, moćnije i radi

Klincevič je istakao i da celokupna svetska javnost očekuje od Amerikanaca da na sto izbace daleko jače adute, kao što su zdrav razum i odgovornost.

„Te adute Severna Koreja neće moći tek tako da pobije“, zaključio je ruski senator.

Podsetimo, Predsednik SAD Donald Tramp uzvratio je na „novogodišnju čestitku“ severnokorejskog lidera Kim Džong Una rečima — „i ja imam dugme za nuklearno naoružanje“.

„Lider Severne Koreje Kim Džong Un je saopštio da je ’dugme za nuklearno naoružanje na njegovom stolu u svako doba‘. Da li bi ga neko iz siromašnog i izgladnjenog režima informisao da i ja imam dugme za nuklearno naoružanje, mnogo veće i moćnije od njegovog, a i moje dugme radi“, napisao je on na Tviteru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala