U Ameriku sutra stiže „ciklonska bomba“ (foto)

© REUTERS / Robert FrankVeliki sneg u Pensilvaniji
Veliki sneg u Pensilvaniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje 16 osoba u SAD preminulo je ove nedelje u nesrećnim slučajevima vezanim za hladnoću, a na američkom severoistoku se od sutra očekuje vetar snage uragana — takozvana „ciklonska bomba“, kao rezultat brzog opadanja pritiska, što će doneti i obilne snežne padavine.

Američki jugoistok danas je zasula ledena kiša, susnežica i sneg, a vlasti su pozvale ljude da ostanu u svojim kućama dok se milioni ljudi suočavaju s ledenim temperaturama, prenosi Si-En-En.

© REUTERS / Lucas JacksonZaleđena fontana u Njujorku, SAD
Zaleđena fontana u Njujorku, SAD - Sputnik Srbija
Zaleđena fontana u Njujorku, SAD

Pet osoba je izgubilo život u Viskonsinu, četvoro u Teksasu — od kojih dva beskućnika u Hjustonu, jedna u Severnoj Dakoti i jedna u Misuriju.

U gradu Njujorku temperatura je ispod nule još od Božića.

Sneg je pokrio čak i Floridu, a od Mejna pa do Floride u svakoj državi na Istočnoj obali izdato je barem jedno meteorološko upozorenje na zimsku oluju ili vejavicu. Zbog neuobičajene hladnoće na Floridi su zatvoreni tamošnji univerziteti i vodeni parkovi u Orlandu, a vlasti su otvorile desetine skloništa.

© REUTERS / Lucas JacksonDevojka fotografiše lednike koji vise sa zgrada.
Devojka fotografiše lednike koji vise sa zgrada. - Sputnik Srbija
Devojka fotografiše lednike koji vise sa zgrada.

U Talahasiju na Floridi sneg nije padao još od 1989. godine, a u Pensakoli su se fontane pretvorile u ledene skulpture, napominje američka televizija.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala