Dok se većina građana „borila“ s ruskom salatom, oni su čuvali nebo iznad Srbije (foto)

© Ministarstvo odbrane Srbijemigovi
migovi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dok je većina građana Srbije praznike provodila uz rusku salatu, nebo iznad Srbije neko je morao da čuva. Ovo je priča o njima. Na vojnom aerodromu „Batajnica“ 2. januara pripadnici dežurnih snaga protivvazdušne odbrane su na „migovima 29“ izveli pokaznu vežbu letenja u slučaju uzbune.

© Ministarstvo odbrane SrbijeMinistar Vulin kaže da je u okviru Vojnotehničkog sporazuma sa Rusijom u toku druga faza remontovanja „migova“ koja se, kako kaže, odvija po planu.
Ministar Vulin kaže da je u okviru Vojnotehničkog sporazuma sa Rusijom u toku druga faza remontovanja „migova“ koja se, kako kaže, odvija po planu. - Sputnik Srbija
Ministar Vulin kaže da je u okviru Vojnotehničkog sporazuma sa Rusijom u toku druga faza remontovanja „migova“ koja se, kako kaže, odvija po planu.
© Ministarstvo odbrane SrbijeNa pitanje novinara koliko je „lovaca“ trenutno osposobljeno da leti, ministar je naveo da trenutno može da se računa na tri „miga 29“ i tri „miga 21“, kao i nekoliko „orlova“.
Na pitanje novinara koliko je „lovaca“ trenutno osposobljeno da leti, ministar je naveo da trenutno može da se računa na tri „miga 29“ i tri „miga 21“, kao i nekoliko „orlova“. - Sputnik Srbija
Na pitanje novinara koliko je „lovaca“ trenutno osposobljeno da leti, ministar je naveo da trenutno može da se računa na tri „miga 29“ i tri „miga 21“, kao i nekoliko „orlova“.
© Ministarstvo odbrane SrbijeKomandat Ratnog vazduhoplovstva i PVO Ranko Živak naveo je da se osim lovačkih aviona „mig 29“, koji su učestvovali u pokaznoj vežbi, u dežurnom sistemu nalaze i snage osmatranja, javljanja i navođenja, kao i raketne jedinice za protivvazdušnu odbranu.
Komandat Ratnog vazduhoplovstva i PVO Ranko Živak naveo je da se osim lovačkih aviona „mig 29“, koji su učestvovali u pokaznoj vežbi, u dežurnom sistemu nalaze i snage osmatranja, javljanja i navođenja, kao i raketne jedinice za protivvazdušnu odbranu. - Sputnik Srbija
Komandat Ratnog vazduhoplovstva i PVO Ranko Živak naveo je da se osim lovačkih aviona „mig 29“, koji su učestvovali u pokaznoj vežbi, u dežurnom sistemu nalaze i snage osmatranja, javljanja i navođenja, kao i raketne jedinice za protivvazdušnu odbranu.
© Ministarstvo odbrane Srbije„Naša obučenost i ispravnost aviona su na visokom nivou i na osnovu toga pouzdano i sigurno štitimo i kontrolišemo naš životni prostor i nastavićemo da radimo na podizanju te sposobnosti“, rekao je Živak.
„Naša obučenost i ispravnost aviona su na visokom nivou i na osnovu toga pouzdano i sigurno štitimo i kontrolišemo naš životni prostor i nastavićemo da radimo na podizanju te sposobnosti“, rekao je Živak. - Sputnik Srbija
„Naša obučenost i ispravnost aviona su na visokom nivou i na osnovu toga pouzdano i sigurno štitimo i kontrolišemo naš životni prostor i nastavićemo da radimo na podizanju te sposobnosti“, rekao je Živak.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala