00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
20:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
20:30
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
21:00
30 min
MOJ POGLED NA RUSIJU
07:00
30 min
OD ČETVRTKA DO ČETVRTKA
17:00
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
17:30
30 min
SPUTNJIK INTERVJU
„Rozanov“
20:30
30 min
VESTI (repriza)
Da li su evropski lideri spremni da se povinuju novom američkom predsedniku?
21:30
30 min
JučeDanas
Na programu
Reemiteri
Studio B99,1 MHz, 100,8 MHz i 105,4 MHz
Radio Novosti104,7 MHz FM
Ostali reemiteri

Da li je zdravo suvo voće

CC0 / pixabay / Suvo voće
Suvo voće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izbor suvog voća, koje se više konzumira zimi, zaista je raznovrstan. Ali koliko je ono zaista zdravo?
Breskve - Sputnik Srbija
Voće iz EU preprodavao Rusiji

Suvo voće je bogat izvor antioksidanasa, folne kiseline i vitamina iz grupe B.

Istraživanje sprovedeno na 13.000 ljudi pokazalo je da su ispitanici koji su konzumirali sušeno voće imali bolji unos hranljivih sastojaka od onih koji ga ne jedu.

Međutim, uvek bi trebalo imati na umu da je ova vrsta namirnice bogata i prirodnim šećerima, što je korisno za sportiste kojima je potreban brz unos energije, ali bi na oprezu trebalo da budu svi koji generalno paze na unos šećera, ugljenih hidrata i kalorija.

To ne znači da bi u potpunosti trebalo da izbegavate suvo voće, već bi trebalo da ga konzumirate u ograničenim količinama. Na primer, šoljica svežeg grožđa sadrži 23 grama šećera, a ista količina suvog 116 grama, što je pet puta veći iznos.

Nutricionista Lori Zanini objasnila je za Si-En-En da se ljudima koji nisu dijabetičari i ne paze na unos šećera, ugljenih hidrata i kalorija, preporučuje pola šoljice ovog voća dnevno, a svima koji paze dve kašičice koje sadrže oko 15 grama ugljenih hidrata.

Sušeno voće je često odlična opcija za doručak uz jogurt ili zobenu kašu, a može da bude i kvalitetna užina.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala