Rusi savetuju Kima: Pusti dugme, otvori šampanjac

CC0 / pixabay / Šampanjac
Šampanjac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič pozdravio je odluku Severne Koreje da pošalje svoje sportiste na Olimpijadu u Južnu Koreju, dok je na vest narodne republike o masovnoj proizvodnji interkontintalnih balističkih raketa posavetovao Kim Džong Una da zameni nuklearno dugme bocom šampanjca.
Posetilac gleda kartu Severne Koreje u opservatoriji Padžu u Južnoj Koreji - Sputnik Srbija
Kimova čestitka za Novu godinu: Na mom radnom stolu se nalazi nuklearno dugme

Ruski senator smatra ispravnim učešće sportista Severne Koreje na Olimpijadi u Južnoj Koreji.

„Mislim da će u ovom slučaju biti u potpunosti realizovana deviza savremenog olimpijskog pokreta ’O sportu, ti si svet‘ koji je saopštio osnivač Pjer de Kuberten“, rekao je Klincevič novinarima.

„Što se tiče nuklearnog programa Severne Koreje, stav Rusije ostaje nepromenjen: mi predlažemo njenom lideru Kim Džong Unu da zameni sto sa nuklearnim dugmetom za bocu šampanjca koja će posebno biti u skladu sa novogodišnjim praznikom“, saopštila je pres-služba ruskog parlamentarca.

Ranije je lider Severne Koreje Kim Džong Un pozvao na početak masovne proizvodnje interkontinentalnih balističkih raketa. U novogodišnjem obraćanju koji je prenosila nacionalna televizija Severne Koreje on je saopštio da će Pjongjang poslati svoju nacionalnu reprezentaciju na zimske Olimpijske igre koje će se u februaru održati kod njegovog južnog suseda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala