Dačić: Šojguu redovno šaljem dunju i pelinkovac

Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić naveo je da svim kolegama, i sa Istoka i sa Zapada, ima korektne odnose, ali da mu kao čovek najviše "leži" Sergej Lavrov.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Ekskluzivno: Dačić za Sputnjik otkriva pet spoljnopolitičkih izazova Srbije u 2018.

On je u intervjuu za „Novosti“ govorio o tome da se najbolje slaže sa ruskim diplomatom, a najavio je i dolazak u Beograd Marije Zaharove, portparolke MSP Rusije.

„Sa njim se nekako najbolje slažem. Ne pričam to zbog političkih razloga ili rusofilije, već zato što su naši susreti uvek prijatni, imamo lepa druženja“, rekao je on.

Ipak, na opasku da mu je Lavrov drag zbog Zaharove, sa kojom razmenjuje lične poklone, Dačić navodi da „ima tu istine“.

„Ona će biti među prvima kojima ću poželeti sve najbolje u novoj godini. Dogovorili smo se i da u martu dođe u Beograd“, dodao je.

Kako kaže, velika je stvar za Srbiju to što se sastaje minimum dva puta godišnje sa Lavrovom, i u Beogradu i u Moskvi, a pokušava to da uspostavi i sa Kinom.

U neformalnim susretima može mnogo toga da se otkrije o ljudima koji u javnosti uglavnom imaju strogu diplomatsku fasadu, priča Dačić. Tako otkriva da njegov veliki prijatelj i, kako kaže, jedan od najvećih prijatelja srpskog naroda Sergej Šojgu, izvanredno peva „Podmoskovske večeri“ u džez varijanti.

„Redovno mu šaljem i ’gorki list‘ i dunju. Ali otkad je postao ministar odbrane, manje to koristi. Prednost mog načina komunikacije sa kolegama je u tome što meni nisu potrebni formalni bilateralni sastanci, ja razgovaram sa njima na svakom mestu, gde god se sretnemo“, kaže Dačić.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala