Kako je Tramp preko Rusije ušao u istoriju

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp, koji je izjavio da je teroriste u Siriji uništila koalicija na čelu sa SAD, ući će u istoriju kao američki predsednik iz vremena velikih ruskih pobeda, rekao je novinarima zamenik predsednika komiteta ruskog Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.
Kajl Skot - Sputnik Srbija
Skot: Tramp Srbima dao lažnu nadu

„Izgleda da Donald Tramp jako želi da uđe u istoriju kao pobednik nad DAEŠ-om u Siriji i Iraku. Oprostićemo domaćinu Bele kuće na njegovoj maloj slabosti… Donald Tramp će zaista ući u istoriju kao američki predsednik koji je vladao u periodu velikih pobeda Rusije u Siriji", rekao je Klincevič.

Ranije je Tramp izjavio da je međunarodna koalicija na čelu sa SAD isterala teroriste sa čitave teritorije Sirije i Iraka.

Ruska vojska je počela sa operacijom protiv terorističke organizacije DAEŠ i Nusra fronta u Siriji 30. septembra 2015. godine na molbu sirijskog predsednika Bašara el Asada. Početkom decembra ruski predsednik Vladimir Putin je saopštio da je DAEŠ uništen i naredio povlačenje ruskih snaga iz Sirije. Međutim, u ovoj arapskoj republici nastavljaju da funkcionišu dve ruske baze: Hmejmim i Tartus.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala