Zaev: Makedonija u novoj godini u NATO-u

© AP Photo / Boris GrdanoskiZoran Zaev
Zoran Zaev - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Zoran Zaev očekuje da će u narednoj godini Makedonija sprovesti planirane reforme i postati 30. članica NATO-a.
Narod na ulicama Skoplja - Sputnik Srbija
Plan Zapada za Makedoniju: Stvaraju Belgiju na Balkanu, a ime će biti — iznenađenje za sve

U novogodišnjem obraćanju, Zaev je građanima Makedonije u 2018. poželeo ekonomski prosperitetnu i poštovanu zemlju.

Poručio je da će godina na izmaku ostati upamćena po najvećoj pobedi građana koji su, kako je rekao, zaslužni jer su se izborili za svoju slobodu i slobodnu državu.

„Suočili smo se sa izazovima, i došlo je do prevrata. Dogodila se promena. Makedonija je stabilizovana i došlo je do rasta i razvoja“, rekao je Zaev.

Promenom vlasti, kazao je, građani su poručili da očekuju novi način vođenja države i novu politiku u upravljanju.

Makedonski premijer je istakao da je to glavni preduslov za vraćanje poverenja u institucije i vlast, a kao ključni faktor za to poverenje naveo je sprovođenje vladavine prava i sve drugo predviđeno reformskim procesom.

Zaev je ponovio da će zvanično Skoplje nastaviti da bude prijatelj sa svim susedima i liderima koji doprinose izgradnji novog imidža Balkana u svetu.

„Konačno, očekujemo da Makedonija bude 30. zemlja članica NATO-a. Očekujemo da dobijemo jasnu preporuku za početak pretpristupnih pregovora sa EU. Brisel zna da imamo dovoljno dobrih argumenata za ovo naše očekivanje“, rekao je Zaev.

On je pozvao građane i političke partije da se ujedine oko svih prioriteta i da sad, kako je rekao, kao nikada dosad preuzmu odgovornost za zajedničku budućnost.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala