Harkov: Oslobođeni taoci, napadač uhapšen

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaUkrajinska policija
Ukrajinska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Službe za bezbednost Ukrajine izvestio je ukrajinskog predsednika Petra Porošenka o otme da je oslobođeno pet od ukupno 11 talaca koje nepoznati napadač drži u zgradi pošte u Harkovu. Reč je o tri žene i dvoje dece, saopštio je portparol ukrajinskog predsednika Svjatoslav Cegolko.

Šef Službe za bezbednost Ukrajine izvestio je prethodno ukrajinskog predsednika o tome da je oslobođeno pet od ukupno 11 talaca koje nepoznati napadač drži u zgradi pošte u Harkovu. Reč je o tri žene i dvoje dece, saopštio je portparol ukrajinskog predsednika Svjatoslav Cegolko.

Ranije je saopšteno da nepoznati muškarac drži kao taoce devetoro odraslih ljudi i dvoje dece u odeljenju Ukrajinske pošte u Harkovu, a da je motiv njegovog napada pljačka.

Muškarac koji drži taoce nije formulisao svoje zahteve, a policija pregovara s njim, saopštio je načelnik policije Harkovske oblasti Oleg Beh.

On je saopštio da napadač s policijom komunicira uz pomoć telefona koje uzima od talaca. 

„On ne iznosi nikakve zahteve… U ovom trenutku pokušavamo da učinimo sve što je potrebno da bismo održavali s njim stalnu vezu i da bismo oslobodili taoce. On se ponaša potpuno mirno“, rekao je Beh i dodao da u ovom trenutku policija nema potvrdu da napadač ima eksploziv, kao i da joj nije poznato da li je pod dejstvom narkotika ili alkohola. 

Ranije je saopšteno da je cilj muškarca koji je zarobio taoce u pošti u Harkovu bio da opljačka tu filijalu. On je rekao da ima bombu, saopštilo je internet-izdanje „Ukrajinska pravda“ pozivajući se na portparola Nacionalne policije Jaroslava Trakala.

​„Prema prvim informacijama, muškarac je saopštio da na sebi ima eksploziv koji je spreman da aktivira. U 15.20 po lokalnom vremenu nije poznato da li ima neke zahteve“, rekao je Trakalo. 

​Na mestu incidenta su istražno-operativna grupa i rukovodioci harkovske policije. 

Kako prenosi „Ukrajinska pravda“, policija je opkolila ovo područje, a na licu mesta nalazi se oko 20 policijskih i vatrogasnih vozila, kao i vozila hitne pomoći.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala