Tači: Izmena odluke o Specijalnom sudu — potpisaću je bez dvoumljenja

© // AP Photo, Visar KryeziuHašim Tači
Hašim Tači - Sputnik Srbija
Pratite nas
Takozvani kosovski predsednik Hašim Tači ocenio je kao potpuno demokratski zahtev poslanika za izmenu odluke o Specijalnom sudu za zločine OVK i, ukoliko se o tom zahtevu bude glasalo u skupštini, rekao je da će ga potpisati bez dvoumljenja.

U intervjuu za RTK, Tači je rekao da zahtevi poslanika treba da se vide kao demokratska alternativa naspram velikih poraza i neispunjavanja obećanja međunarodne zajednice u odnosu sa Kosovom.

Pripadnici terorističke organizacije OVK - Sputnik Srbija
Samo jedno hapšenje ponovo diže Albance na oružje — sve može da bukne u danu

„Ova inicijativa ne treba ni da se dramatizuje, niti da se potcenjuje. Inicijativa 50 poslanika je potpuno zakonska i nije protiv pravde, ali zahteva alternativu i kao takva treba da se posmatra ozbiljnije, a ne kroz partijsku prizmu ili bilo čiji ego“, izjavio je Tači.

Što se tiče dijaloga sa Beogradom, Tači kaže da je optimista i misli da će pregovori biti završeni tokom 2018. godine.

Početkom januara, prema njegovim rečima, započeće pripreme za pregovore sa Beogradom.

„Dijalog i postizanje sporazuma doprineće stabilnosti, ali svaki dijalog gubiće svoj smisao ako Srbija ne prizna Kosovo ili ako Kosovo ne bude član UN“, tvrdi Tači.

Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom Tači vidi kao najosetljiviju tačku za narednu godinu, ali se ipak nada da može da bude ratifikovan tokom januara, preneo je RTK na svom sajtu.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala