Virus antiruske histerije prešao Atlantski okean

© AFP 2023 / John ThysStalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Vladimir Čižov
Stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Vladimir Čižov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Rusije u Evropskoj uniji Vladimir Čižov izjavio je da su u godini na izmaku propuštene prilike za bilo kakve proboje u odnosima Moskve i Brisela.

Prema Čižovu, situacija se još i pogoršala nakon što je Vašington optužio Rusiju za mešanje u predsedničke izbore u SAD, na kojima je trijumfovao Donald Tramp, da bi potom američki saveznici u Evropi ponavljali sličnu retoriku.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov na godišnjoj konferenciji Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Peskov: Odnosi Rusije i SAD najveće razočaranje u 2017.

„Virus antiruske histerije, koji je osvojio umove zvaničnika u SAD i zapravo postao ključni element njihove celokupne unutrašnjopolitičke agende, ispostavio se kao prilično zarazan i, nakon što je prešao Atlantski okean, proširio se po nekim državama-članicama EU“, naveo je Čižov.

A, kako kaže, kao posledica su iskočile razne bizarne teorije o mešanju Rusije u izbore, prvo u Holandiji, zatim u Francuskoj i onda u Nemačkoj, što je, prema njegovom mišljenju, još jedna godina propuštenih prilika.

Ruski ambasador je naveo i da će 2018. godina pokazati da li će biti moguće prevazići postojeće nesuglasice ili će Evropa nastaviti da se kreće „restriktivnim“ putem.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala