Napad na koptsku crkvu u Kairu, 10 ubijenih (foto)

© REUTERS / Amr Abdallah DalshNapad na koptsku crkvu u Kairu
Napad na koptsku crkvu u Kairu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Naoružani napadač otvorio je vatru kod koptske crkve u južnom predgrađu Kaira, pri čemu je ubijeno deset osoba, a nekoliko povređeno. Jedan od napadača je uhapšen, javile su agencije pozivajući se na bezbednosne izvore i na egipatske državne medije.

Incident se dogodio u četvrti Helvan, na južnom obodu egipatske prestonice, a u njemu je učestvovalo više od jednog napadača, javila je egipatska državna novinska agencija MENA.

Kopti na protestu - Sputnik Srbija
Kopti — pravoslavni naslednici faraona

Agencija navodi, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika u Ministarstvu unutrašnjih poslova, da su u napadu učestvovala dva napadača, od kojih je jedan pobegao sa lica mesta i trenutno ga policija goni, prenosi AP.

AP piše, pozivajući se na egipatske bezbednosne zvaničnike, da je napad izvela jedna naoružana osoba, koja je pucala ispred koptske crkve pre nego što je izvršila samoubistvo, a prilikom razmene vatre povređene su tri osobe.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Egipta prethodno je saopštilo da su dva policajca ubijena u napadu na Crkvu Mar Mina, javlja Rojters, pozivajući se na lokalne medije.

Šef bezbednosne službe Kaira uputio se na lice mesta, javili su lokalni mediji.

Na video-snimku koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se kako mrtav naoružani napadač leži na zemlji.

​Vlasti su zatvorile oblast oko crkve.

 

Agencije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala