Oslobođene Ukrajince kod kuće dočekao „hladan tuš“

© REUTERS / Valentyn OgirenkoPripadnici ukrajinskih oružanih snaga pored autobusa kojima se prevoze zarobljenici u blizini mesta za razmenu u Donjecku
Pripadnici ukrajinskih oružanih snaga pored autobusa kojima se prevoze zarobljenici u blizini mesta za razmenu u Donjecku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik predsednika Ukrajine Jurij Birjukov izjavio je da je 14 Ukrajinaca oslobođenih iz zarobljeništva osumnjičeno za dezerterstvo i da su protiv njih pokrenuti krivični postupci.
Donbas - Sputnik Srbija
Sutra „Dan D“ za ratne zarobljenike u Donbasu

U sredu je u Ukrajini izvedena najmasovnija razmena zarobljenika od početka sukoba u Donbasu i, ujedno, prva u poslednjih 15 meseci. Kijevu su predata 73 čoveka, DNR 165, a LNR 73 čoveka. 

„Sve službe, resori, grupe… bili su odlično upoznati s tim da među 73 oslobođena nisu sve sami heroji. Konkretno, to je 14 ljudi: protiv njih su pokrenuti krivični postupci zbog samovoljnog napuštanja jedinica“, napisao je Birjukov na svojoj stranici na Fejsbuku. 

Prema njegovim rečima, za ovih 14 ljudi do konačne odluke suda neće važiti isplata jednokratne materijalne pomoći. 

Birjukov je naglasio da je ukrajinska strana sebi postavila za cilj da oslobodi sve zatvorenike, nezavisno od okolnosti i njihovih eventualnih prestupa. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala