Izvršena kontrola svih moskovskih autobusa

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Ministarstva za vanredne situacije evakuišu autobus koji je uleteo u podzemni prolaz metroa u Moskvi
Pripadnici Ministarstva za vanredne situacije evakuišu autobus koji je uleteo u podzemni prolaz metroa u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka Glavne istražne uprave Istražnog komiteta Rusije za Moskvu Julija Ivanova saopštila je da je vozač linijskog autobusa koji je u ponedeljak uleteo u pešački prolaz u stanicu metroa „Slavjanski bulevar“ na u zapadnom delu Moskve hospitalizovan.
Autobus se zario u podezmni u Moskvi - Sputnik Srbija
Nesreća u Moskvi, autobusu otkazale kočnice, četvoro poginulih (foto, video)

„Vozač autobusa je hospitalizovan i nalazi se u jednoj od gradskih bolnica. Istraga sa njim će se nastaviti nakon odgovarajuće dozvole lekara“, rekla je Ivanova.

Na portalu gradonačelnika Moskve navodi se da se dve osobe koje su povređene u saobraćajnoj nesreći nalaze u teškom stanju, a šest — u srednje teškom stanju.

Pres-služba moskovskog odeljenja za saobraćaj saopštila je da su svi autobusi „Mosgortransa“ i privatnih prevoznika u glavnom gradu Rusije provereni nakon nesreće na zapadu Moskve prema nalogu gradonačelnika grada Sergeja Sobjanjina.

Prema instrukcijama gradonačelnika Moskve, organizovana je neplanska inspekcija auto-parka svih prevoznika koji zvanično pružaju usluge prevoza putnika u Moskvi. U pitanju je više od osam hiljada autobusa. Provera je završena pre početka saobraćanja autobusa — do pet sati ujutro. Svih osam hiljada autobusa prošlo je dodatnu proveru“, saopštila je služba za medije.

U saopštenju se dodaje da su prema rezultatima dijagnostike svi linijski autobusi u ispravnom tehničkom stanju.

U ponedeljak je putnički autobus uleteo u podzemni prolaz u stanici metroa „Slavjanski bulevar“. U incidentu je poginulo pet osoba, a 15 osoba je povređeno. Policija je zadržala vozača vozila. Ekspertska grupa obavila je preliminarnu analizu i saopštila da vozač nije pokušao da ukoči.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala