Putin: Nijedna sila ne može da zaustavi našu pobedu

© Sputnik / Mihail Klimentьev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Razvojni put Rusije u najvećoj meri omogućava očuvanje nepovredivosti suvereniteta zemlje, kao i borbenu gotovost vojske i mornarice, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin i naglasio je da ne postoji nijedna sila koja može da zaustavi put Rusije ka pobedi.

„Ne postoji nikakava sila koja bi mogla da zaustavi put Rusije — Rusija će nastaviti da ide napred, od pobede ka pobedi“, rekao je danas Putin na kongresu Jedinstvene Rusije. On je dodao da su ruske snage orijentisane na zaštitu zemlje od spoljnih pretnji i terorizma, te da Rusija ne traži konfrontaciju ni sa kim. 

Protivraketni odbrambeni sistem Patriot u poljskom gradu Morag - Sputnik Srbija
Putin: Nova odbrambena strategija SAD agresivna, videćemo šta dalje

„Rusija će nastaviti da sprovodi poštenu spoljnu politiku i zajedno sa svojim partnerima radiće na jačanju Evroazijske ekonomske unije, ali i na tome da se što više čuje inicijativa o stvaranju novog integracionog koncepta — velikog evroazijskog partnerstva“, istakao je Putin.

On je dodao i da je Moskva spremna da sarađuje sa svim zemljama i na Istoku i na Zapadu na principu ravnopravnosti i upozorio je da Rusija nikada neće žrtvovati svoje interese i interese svog naroda.

Kako bi Rusija nastavila svoj razvojni put, Putin je rekao da je neophodno nastaviti sa stvaranjem mehanizama direktne demokratije, da se razvija potencijal građanske aktivnosti, da se sa poštovanjem ponaša prema odgovornoj opoziciji, kao i da se podržava konkurencija.

„Ništa ne uništava stabilnost i razvoj zemlje kao što to čine korupcija, bezakonje i ravnodušnost, bilo da je reč o državnoj upravi, o biznisu ili o političarima“, istakao je ruski predsednik.

„Neophodno je smanjiti siromaštvo u zemlji, povećati prihode građana i formirati novo tržište rada koje bi bilo daleko fleksibilnije. Krupne ruske kompanije moraju da izađu na svetsko tržište i da urade sve što je neophodno kako bi se osigurao konstanti progres Rusije u budućnosti“, podvukao je on.

„Rusija je zemlja sa istorijom od 1.000 godina, ali ne smemo da je tretiramo kao našu baku, da joj dajemo tablete protiv bolova. Moramo da učinimo Rusiju mladom, okrenutom ka budućnosti, rekao je Putin.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala