Američki ambasador: Kosovo, ne biraj takvu budućnost za svoju decu!

© AFP 2023 / Armend NIMANIAlbanci protestuju u Prištini zbog hapšenja Ramuša Haradinaja
Albanci protestuju u Prištini zbog hapšenja Ramuša Haradinaja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi poručio je danas putem Tvitera da bi ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK udaljilo Kosovo od SAD i EU.

„Odluka o ukidanju (zakona o) Specijalnom sudu značila bi prekretnicu kojim bi došlo do udaljavanja od vladavine prava, Evrope i SAD. #Kosovo, ne biraj takvu budućnost za svoju decu!“, naveo je Delavi na ovoj društvenoj mreži.

Zastave Albanije, Kosovo i EU pored spomenika borcu OVK u Prištini. - Sputnik Srbija
Napeto u Prištini: Počela sednica vlade, pljušte optužbe — Prevareni smo!

Predsedavajući kosovske skupštine Kadri Veselji saopštio je da će skupština biti na zimskoj pauzi do 14. januara, nakon što je u petak uveče propao pokušaj sazivanja vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se razmotrilo ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Predsedništvo kosovskog parlamenta u petak iz dva pokušaja nije uspelo da obezbedi kvorum za odluku o sazivanju vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se doneo zakon o ukidanju Specijalnog suda.

Prištinski list „Gazeta ekspres“ prenosi da je Veselji naveo da je „sve što se desilo sinoć u vezi sa Specijalnim sudom bilo u okvirima parlamentarnih pravila" i da je ocenio da „odnose sa SAD treba održati uprkos razlikama vezanim za rad Specijalnog suda“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala