Vučić za Blumberg: Završim posao do 2022. i to je to

© Sputnik / Aleksandar MilačićPredsedsnik Srbije Aleksandar Vučić
Predsedsnik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za „Blumberg“ da se verovatno neće kandidovati na sledećim predsedničkim izborima 2022. godine.

Kako je rekao, njegova namera je da „završi posao“ potreban za ulazak Srbije u Evropsku uniju do kraja ovog mandata.

„Hoću li biti predsednik 2025. godine? Neću. Skloniću se 99 odsto, a neću se vratiti ni na poziciju premijera. Moja ideja je da završim posao u ovoj kancelariji u naredne četiri i po godine, i to je to“, rekao je Vučić za „Blumberg“, prenosi B 92.

Stalna predstavnica SAD u UN Niki Hejli - Sputnik Srbija
Niki Hejli: SAD će raditi na tome da Kosovo postane članica UN

Kako ističe agencija, „najmoćniji političar u Srbiji“ je rekao i da će svoj predlog za rešenje pitanja Kosova, „najveće prepreke na putu ka EU“, saopštiti do prve polovine aprila.

Kako je rekao, prvo će svoj predlog izneti pred Srbe, a zatim pred međunarodnu zajednicu. Nije želeo da otkriva detalje, ali je naveo da će „od ključne važnosti biti poboljšanje veza sa Albancima“, kao i da će obe strane morati da budu spremne na kompromis.

„Ovo je jedna od poslednjih prilika da prevaziđemo jedan od najvećih problema u regionu i to zauvek“, rekao je Vučić.

Lider SNS-a je ponovio i da dok je on na mestu predsednika Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji, ali da „ne može da garantuje šta će biti posle njega“. Kako je rekao, on obećava da će „pripremiti Srbiju za ulazak u EU do početka sledeće decenije, istovremeno održavajući jake veze sa Rusijom“.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala