Matvijenkova: Rusija je talac američkih unutrašnjih previranja

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko
Predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi Rusije i SAD postali su talac unutarpolitičke borbe u Americi, a o toj temi će biti sve više reči pogotovo u svetlu predstojećih parlamentarnih izbora u toj zemlji, izjavila je predsednica Saveta Federacije Rusije Valentina Matvijenko.

Kako je rekla, u toku je borba između američkog establišmenta i predsednika Donalda Trampa, a taj proces je prilično „složen“.

Prema njenim rečima, iako se Tramp založio za to da se odnosi sa Rusijom poprave, establišment mu to ne dozvoljava.

„Rusko-američki odnosi su na izuzetno niskom nivou i ne postoji najava da će se to pitanje popraviti“, istakla je Matvijenkova.

Američki predsednik Donald Tramp na sastanku kabineta u Beloj kući - Sputnik Srbija
Tramp: Neka glasaju protiv nas u UN, sačuvaćemo puno para

Ona je dodala i da će se uskoro navršiti godinu dana od kada je Tramp na funkciji predsednika SAD, a da nikakvog pomaka po pitanju bilateralnih odnosa između Amerike i Rusije nema.

Šefica Gornjeg doma Parlamenta Rusije se osvrnula i na pitanje Jerusalima, istakavši da je priznanje tog „svetog grada“ za prestonicu Izraela međunarodni presedan, koji je u suprotnosti sa svim normama međunarodnog prava.

Ona je prokomentarisala i Trampove Trampa da će ukinuti materijalnu podršku svim zemljama koje su glasale za rezoluciju koja poziva Ameriku da povuče tu odluku, istakavši da taj stav američkog predsednika predstavlja „korišćenje grube sile, što je u navici SAD i Zapada u celini“.

„Kako je moguće na taj način pretiti? Je l‘ to demonstracija principa demokratije?“, zapitala se Matvijenkova.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala