Sakašvili poslao pismo Porošenku: Obećavam...

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaBivši predsednik Gruzije i guverner Odeske oblasti Mihail Sakašvili na mitingu u centru Kijeva
Bivši predsednik Gruzije i guverner Odeske oblasti Mihail Sakašvili na mitingu u centru Kijeva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Svjatoslav Cegolko, portparol predsednika Ukrajine Petra Porošenka, objavio je pismo koje je ukrajinskom lideru napisao bivši guverner Odeske oblasti Mihail Sakašvili.
Pristalice bivšeg predsednika Gruzije Mihaila Sakašvilija na protestu protiv ukrajinskog predsednika Petra Porošenka u Kijevu - Sputnik Srbija
Sakašvili objavio „moratorijum“ na marševe i mitinge

„Mihail Sakašvili je u pismu predsedniku priznao da je dozvolio i dozvoljava mnogo političkih grešaka. On se založio za deeskalaciju situacije, obećao je da neće pribegavati daljoj destabilizaciji i predložio je pregovore ’sa ovlašćenim predstavnikom‘“, napisao je Cegolko.

Portparol ukrajinskog predsednika dodao je da je odlučeno da se pismo objavi zbog zahteva novinara, kao i komentara Sakašvilija u medijima.

Cegolko je, takođe, priložio skeniranu kopiju pisma napisanog na ruskom jeziku sa greškama.  

Pres-služba lidera partije Pokret novih snaga Mihaila Sakašvilija potvrdila je autentičnost pisma koje je objavio Cegolko.

„To je pismo odgovornog političara koji će drmati kuće oligarha, ali nikada Ukrajine. Činjenica da je Bankova (ulica u kojoj se nalazi administracija ukrajinskog predsednika) objavila to pismo je slab stav“, navodi „Ukrajinska pravda“ odgovor pres-službe.

U saopštenju se ističe da je objavljivanjem pisma predsednička administracija htela da diskredituje političara.

„Pokušali su da diskredituju Mihaila Sakašvilija pomoću ’curenja‘ informacija, kao da je tražio oproštaj i obećao da će ukloniti šatore ispred Vrhovne rade i zaustaviti protestne šetnje. Sve je to laž“, zaključuje se u saopštenju.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala