Italija ne sme biti žrtva američkih odnosa sa Rusijom

© Foto : PixabayRim, Italija
Rim, Italija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U razgovoru za Sputnjik Stefan Maulu, poslanik Evropskog parlamenta i član partije Forca Italija kaže da se geopolitički scenario stalno menja i da je velika greška to što se Rusija predstavlja stanovnicima Evrope kao neprijatelj.

„S jedne strane ceo svet vidi kako Kina ubrzano ekonomski raste, ali i vojno jača i može se očekivati da će kroz koju godinu prestići SAD. Sa druge strane, Rusija igra važnu ulogu na Sredozemlju, najpre što se tiče Sirije i Iraka, gde je praktično Moskva pobedila DAEŠ. Osim toga, Putin ima određen uticaj u Egiptu i Libiji i trebalo bi u tom smislu sagledati Rusiju kao saveznika EU“, ističe naš sagovornik.

Maulu, koji je i član delegacije za odnose EU i Rusije u okviru Evropskog parlamenta, dodaje da najrazumnije evropske države ipak pokušavaju da zaobiđu rusofobični kurs koji nameću pre svega Nemačka, Francuska i zemlje Višegradske grupe. Rusija je, kaže Maulu, tradicionalni saveznik Evrope i ne bi je trebalo ponižavati.

nafta gas postrojenje - Sputnik Srbija
Amerika gura Evropu u veliki strateški poraz, ali spas se krije u Sibiru

Naš sagovornik podvlači da se uvek zalagao protiv antiruskih rezolucija i dodaje da nije jedini ko je protiv njih. U ovom trenutku grupa savesnih i dobronamernih poslanika radi na osmišljavanju i stvaranja uslova za povratak dijalogu.

Evropa je napravila grešku, postavljajući se prema Rusiji kao prema slaboj zemlji, kaže Maulu i dodaje:

„Smatram da bi evropske tehnološke inovacije bilo dobro koristiti za eksploataciju ruskih resursa.“

Nedavno, u jednom intervjuu Džo Bajden je izjavio da je i to što je bivši premijer Italije Mateo Renci izgubio, povezano sa uticajem ruskog predsednika Putina na referendum, a ne sa voljom italijanskog naroda.

„Mnogo sličnih tvrdnji stiže iz SAD, ali to ne govore članovi Trampove administracije, već pristalice Obame i Klintonove. Upravo oni žele da oslabe Rusiju, ali i samog Trampa“, objašnjava Maulu.

Italijanski poslanik u Evropskom parlamentu zaključuje da je neophodno nastaviti rad u smeru obnavljanja odnosa sa Ruskom Federacijom i učiniti sve kako Italija ne bi dalje radila suprotno svojim interesima, slepo sledeći SAD i Nemačku.

„Verujem da će to u bliskoj budućnosti biti moguće i nastaviću sa pokušajima da objasnim svu besmislenost antiruskih sankcija“, odlučan je Maulu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala