Moskva: Letimično smo pročitali američku strategiju i jedno nam je jasno

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov na godišnjoj konferenciji Vladimira Putina
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov na godišnjoj konferenciji Vladimira Putina - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Moskvi se proučava nova strategija američke nacionalne bezbednosti, ali letimično čitanje pokazuje imperatorski karakter dokumenta, nespremnost da se odrekne jednopolarnog sveta, izjavio je novinarima pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
SAD u napretku Rusije i Kine vide samo pretnju, pretnju, pretnju: Ovo su smislili za odbranu

„Što se tiče nove strategije bezbednosti SAD, dokument je prilično obiman i, nesumnjivo, potrebno ga je pažljivo proučiti, što će i uraditi odgovarajuće službe. Letimično čitanje, posebno onih delova strategije u kojima se pominje naša država, odaje imperatorski karakter dokumenta, nespremnost da se odustane od jednopolarnog sveta i tvrdoglavo neprihvatanje višepolarnog sveta“, rekao je Peskov.

On je naveo da se u ovom dokumentu govori i o saradnji sa Rusijom u oblastima koje su u interesu Amerikanaca.

„To je u potpunosti u skladu sa našim pristupom koji je objavio predsednik (Vladimir Putin) jer i Moskva takođe traži saradnju sa SAD tamo gde to nama odgovara i koliko su spremne naše američke kolege“.

U američkoj Strategiji za bezbednost se govori da Rusija ulaže u nove vojne kapacitete, uključujući i sisteme nuklearnog naoružanja koji su i najveća od postojećih pretnji Sjedinjenim Američkim Državama.

U dokumentu Vašington optužuje Moskvu da Rusija ulaže sredstva u „destabilizaciju sajber-prostora“.

SAD vide pretnju po svoju bezbednost i u pokušajima Rusije da „podriva demokratiju“ putem medija, tvrdi se u Strategiji za nacionalnu bezbednost.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala