Američki ambasador: Građani SAD i Rusije traže poboljšanje odnosa

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaAmerički ambasador u Rusiji Džon Hantsman
Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman izjavio je da Amerikanci i Rusi ne samo da žele poboljšanje odnosa između dve zemlje, već to zahtevaju, navodi se u video-obraćanju objavljenom na nalogu Ambasade SAD u Rusiji na Tviteru.

„Da, smatram da je dalje poboljšanje odnosa između SAD i Rusije sasvim moguće. Zato što Amerikanci to očekuju i zahtevaju. Isto žele i Rusi“, odgovorio je Hantsman na pitanje jednog od korisnika Tvitera.

Američki ambasador je naveo da je proveo neko vreme u Rusiji i shvatio da dve strane moraju da pronađu zajednički jezik i nauče kako da se dogovaraju.

​„Ali što sam duže u Rusiji, to sam više uveren: Amerikanci i Rusi moraju da pronađu zajednička rešenja za globalne probleme. I to se već dešava!“, dodao je on.

„U Siriji je postignut visok stepen bezbednosti. Aktivno sarađuju na severnokorejskom nuklearnom pitanju“, istakao je američki diplomata.

On smatra da će Rusija i SAD uspeti da pronađu dodirne tačke o važnim svetskim problemima, uključujući i Ukrajinu.

„Nadam se da ćemo uspeti da nađemo druge tačke dodira, na primer, o Ukrajini“, odgovorio je on na pitanja pratilaca naloga američke diplomatske misije u Rusiji.

Prema njegovom mišljenju, dalje poboljšanje odnosa između SAD i Rusije je sasvim moguće.

„Pred nama je obećavajući plan. I što bude više važnih pitanja u kojima nalazimo međusobno razumevanje i što češće budemo tražili pristupe za rešavanje problema, to će odnosi Sjedinjenih Američkih Država i Rusije bolji biti“, zaključio je Hantsman.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala