Pernar: Šta bi u svetu bilo bez Putina (video)

© SputnikMaša Radović i Ivan Pernar
Maša Radović i Ivan Pernar - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zastupnik opozicionog parlamentarnog Živog zida Ivan Pernar otkrio je za Sputnjik zašto se odrekao katoličke vere, kakav je osećaj kada hapšenja postanu deo svakodnevice, kao i po kojem će svetskom državniku pamtiti 2017. godinu.

Šetajući Dunavskim kejom, našeg gosta iz Zagreba pitali smo šta je to što i dalje vezuje Srbe i Hrvate, koji grad po njegovom mišljenju treba da bude prestonica Izraela, ali i kakvi bi bili naši odnosi da je Jugoslavija opstala.

„Nacionalistički pojam koji nam je nametnut sugeriše da uopšte nije bitno kakav je naš život nego samo da na papiru imamo nekakve države. A te države koje imamo zapravo i nisu države, to su marionetske vlade kojima se upravlja spolja. To su države u kojima nema ni slobode govora, pa samim tim nijedne druge slobode. Mislili smo da ćemo razdvajanjem od Beograda biti svoji na svome, slobodni, ali činjenica je da mi u Hrvatskoj odlaskom od Beograda, odnosno iz Jugoslavije, nismo postali slobodni nego smo samo zamenili gospodara. Sada se Hrvatskom upravlja iz Brisela, iz Vašingtona i pogledajte kolike milijarde iz Hrvatske svake godine idu na Zapad“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala