Tramp planirao da „zaradi“ od prodaje ruske diplomatske imovine

© REUTERS / STEPHEN LAMKonzulat Rusije u San Francisku
Konzulat Rusije u San Francisku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp je nakon oduzimanja ruske diplomatske imovine u San Francisku izjavio da nema nameru da je vrati Rusiji, kao i da bi dobro bilo da se ta imovina proda i novac od toga unese u budžet.

Kako piše list „Vašington post“, to je Tramp rekao tokom specijalnog brifinga u Ovalnom kabinetu kada su predstavnici FBI objasnili potencijalnu pretnju zbog moguće špijunaže budući da se ti ruski objekti nalaze u neposrednoj blizini od američkih obaveštajnih institucija.

Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov: Diplomatska imovina — krađa usred bela dana

„Rekao sam Reksu (Tilersonu, državnom sekretaru SAD) da nećemo vratiti imovinu Rusima“, rekao je tada Tramp, prenosi list i dodaje da nakon što je saznao vrednost tih objekata predložio da se ti objekti prodaju i ta sredstva preliju u američki budžet.

List, međutim, nije naveo zbog čega ta ideja nije realizovana.

Podsetimo, krajem 2016. godine je administracija Baraka Obame uvela paket sankcija zbog „mešanja u izbore“ i „pritiska na američke diplomate“ koji rade u Rusiji.

Između ostalog, blokirane su dve stambene zgrade, kao i jedna vikendica koju je koristio stalni predstavnik Rusije u Njujorku, u vlasništvu ruske diplomatske misije.


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala