Italija traži Srbina koji je u Španiji uhapšen posle trostrukog ubistva

© REUTERS / Juan MedinaŠpanska policija
Španska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Španska policija saopštila je danas da je Igor Vaclavić, poznat i pod pseudonimom Igor Rus ili Norbert Feher, uhapšen, preneli su lokalni mediji.

Italija će tražiti njegovo izručenje zbog sumnje da je počinio višestruka ubistva u toj zemlji, izjavio je danas glavni tužilac u Bolonji Đuzepe Amato.

Amato je na konferenciji za novinare priznao da će višestruka ubistva u dve zemlje zakomplikovati italijanski zahtev za izručenjem.

Osumnjičeni, za kojeg AP navodi da je iz Srbije, uhapšen je u gradu na severoistoku Španije, nakon što je u četvrtak upucao i ubio civila i dvoje policajaca, rekao je portparol Civilne garde.

Italija je za njim izdala evropski nalog za hapšenje za ubistva i pljačke tokom upada u kuće. Amato je rekao da obe zemlje traže da sude 36-ogodišnjem osumnjičenom.

Amato je rekao da su istražitelji sarađivali sa vlastima u Španiji kako bi ga locirali. On je bio predmet višemesečne napete potere nakon što je u aprilu ubio barmena i čuvara u severnoj italijanskoj regiji Emilija-Romanja.

Osumnjičenom se sudi u odsustvu na severu Italije zbog tri pljačke tokom upada u kuće sa bandom 2015. godine, tokom kojih su žrtve bile vezane, stavljen im je povez na oči i pretučene su, navodi AP.

Dvoje njegovih saučesnika je već osuđeno na 14 i 15 godina zatvora.

Španski „Pais“ preneo je i da on ima najmanje tri identiteta — srpski, hrvatski i italijanski, od kojih su poslednja dva lažna.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala