Simonjanova: London „ljut“ što Tviter nije potvrdio uticaj Rusije na „bregzit“

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna i odgovorna urednica RT i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan
Glavna i odgovorna urednica RT i agencije „Sputnjik“ Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica televizije RT i Sputnjika Margarita Simonjan izjavila je da je London „razljutilo“ to što Tviter nije mogao da potvrdi „pokušaj“ Rusije da utiče na rezultate referenduma o istupanju Velike Britanije iz sastava Evropske unije.

Tim rečima Simonjanova je prokomentarisala nedavnu izjavu predsednika Komiteta za kulturu parlamenta Velike Britanije Damjana Kolinsa o tome da je nezadovoljan izveštajem Tvitera o uticaju Rusije na „bregzit“.

Bregzit - Sputnik Srbija
Politički zemljotres u Londonu: Ponižena Tereza Mej — da li je ugrožen „bregzit“

U izveštaju se navodi da je Tviter pronašao nalog koji je najverovatnije povezan sa Rusijom, ali da je utvrđeno da je sa tog naloga objavljeno šest reklama televizije RT za vreme glasanja o „bregzitu“, kao i da je ukupno u te reklame utrošeno oko 1.000 dolara.

Velika Britanija započela je istragu o izvorima finansiranja kampanje za izlazak Velike Britanije iz sastava EU, a između ostalog od društvenih mreža zatražila su informaciju o objavama u tom periodu.

Ruski mediji podsećaju da je zvanična Moskva u više navrata odbacivala sve optužbe da je na bilo koji način umešana u rezultate referenduma o „bregzitu“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala