Mis Iraka emigrirala zbog selfija (foto)

© REUTERS / SARAH IDAN/Social MediaSelfi Mis Iraka Sare Edan i Mis Izraela Adar Gandelsman tokom izbora za Mis sveta u Las Vegasu.
Selfi Mis Iraka Sare Edan i Mis Izraela Adar Gandelsman tokom izbora za Mis sveta u Las Vegasu. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Devojka koja je predstavlja Irak na izboru za Mis sveta bila je prinuđena da emigrira iz otadžbine zbog selfija koji je podelila na Instagramu.

Sara Idan, aktuelna Mis Iraka, morala je da se iseli u Sjedinjene Države sa porodicom iz straha od odmazde svojih sunarodnika, zbog jednog posta na društvenim mrežama.

Okidač za incident bio je selfi koji je Idanova postavila zajedno sa svojom izraelskom koleginicom Adarom Gandelsman pre mesec dana na Instagramu, uz potpis: „Mir i ljubav žele vam mis Iraka i mis Izraela“.

Ubrzo su izbili žestoki sukobi nakon što je fotografija postala viralna, a Idanovoj su upućene i brojne pretnje smrću pošto je odbila da ukloni fotografiju. Zato je odlučila da napusti Irak i nastani se u SAD.

Publika na Tviteru je podeljena po tom pitanju.

Neki saosećaju sa stradanjem iračke misice i oštro napadaju njene „hejtere“.

​Drugi su izrazili sumnje u njenu stranu priče, pitajući se da li je preuveličala slučaj kako bi ubedila američke vlasti da dozvole njenoj familiji da se useli, pošto ona već neko vreme živi u SAD.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala